Mengen

Roeren en mengen zijn twee van de oudste basishandelingen van de mensheid. De oorsprong gaat terug naar de begindagen van het bereiden van voedsel. Wanneer men soep bereidt is een lepel nodig voor het roeren in de pan. De lepel die gebruikt wordt in dit proces is het menggereedschap en de ronddraaiende handbeweging zorgt voor de aandrijving (energie). Hieruit blijkt dat zelfs het allereerste mengproces empirische ervaring vereiste voor het verkrijgen van het gewenste resultaat.

Mengen is een proces dat verschillende bron materialen combineert in combinatie met energietoevoer. De veelheid van de substanties die gemengd moeten worden is lastig in te schatten vanwege de verschillende staten van aggregatie, samenstelling, chemische en fysische eigenschappen. Substantie parameters zoals dichtheid of poeder dichtheid en viscositeit zijn van grote waarde tijdens het mengproces. Deze parameters bepalen de energiebehoefte, de mogelijke mengbaarheid, de mate van dispergeren en de stabiliteit van het mengsel.

Vandaag de dag worden mengapparatuur en gereedschappen voor in het laboratorium wereldwijd gebruikt voor het uitvoeren van de volgende handelingen:
- Oplossen
- Mengen
- Suspenderen
- Emulgeren
- Beluchten
- Intensivering van de warmte uitwisseling
- Homogeniseren

Ga hier direct naar de IKA applicatie database voor uitgebreide informatie en tips

De beste resultaten krijgt u met de volgende apparatuur:

Filteren

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Filteren

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  • Scherpe prijzen
  • Vakkundig advies
  • Online offerte functie
  • Levertijd 4-6 weken
  • Gratis bezorging vanaf 250,- excl. BTW in NL
Scroll to top